Trampolin i haven – sådan kan du få smidt nogle kilo

Er du kørt fast i din træningsrutine, og kan simpelthen ikke komme af med de ekstra kilo? Hvis du kan svare ja til dette, så er du bestemt ikke den eneste. Men vidste du, at du faktisk kan smide en masse overflødige kilo med en trampolin i din egen baghave? Det er ikke bare rigtigt sjovt at hoppe i trampolin; du vil faktisk også hurtigt kunne mærke forskellen i din fysik, vægt og ikke mindst din balanceevne.

Trampoliner er for alle aldre

En havetrampolin er ikke kun tiltænkt de allermindste, men kan absolut også bruges af voksne. Faktisk viser talrige undersøgelser, at en god hoppetur på trampolinen i baghaven er en særdeles god måde at brænde kalorier på (endda helt op til 10-12 kalorier i minuttet for både mænd og kvinder). Hvor meget du vil komme til at tabe dig, afhænger selvfølgelig af flere faktorer, såsom alder, vægt, stofskifte og så selvfølgelig hvordan du rent faktisk hopper.

En nem øvelse til alle niveauer

En af de klokkeklare fordele ved en stor trampolin i baghaven er selvfølgelig, at du har langt mere plads at boltre dig på, hvilket gør træningsmulighederne noget bredere end med en minitrampolin i stuen. Hvis du ønsker dig en nem og effektiv træningssession kan du prøve det følgende:

  • Start blidt med noget opvarmning: det eneste du skal gøre, er at hoppe lige op og ned i midten af din trampolin. Gør dette tyve gange, og giv dig tid til at hvile i cirka et halvt minut. Gentag så ofte du har lyst til.
  • Dernæst bliver det en kende mere udfordrende: når du hopper, skal du nu forsøge at løfte dine ben op, som om du sidder til hest. Dine arme skal samtidigt også tages i brug, og du skal derfor løfte dem op over hovedet, og ud i en vandret position.
  • Sidste trin i denne øvelse: begynd samtidigt med at du hopper at løbe i ring rundt om trampolinen. Dette lyder måske lidt vanskeligt, men grundet din trampolins størrelse, så er dette faktisk ikke så slemt som det lyder. Denne øvelse vil styrke dine mavemuskler og ben, idet du skal bruge en del kræfter på at holde balancen.

Hvorfor er denne øvelse så god?

Denne øvelse på trampolinen i baghaven er særdeles effektiv til at få brændt det genstridige fedt af sig. Idet du helt uundgåeligt vil få din puls op og køre, så vil du samtidigt også optage langt mere ilt i din krop. Dette har den fantastiske sideeffekt, at dit stofskifte vil blive langt hurtigere; og ja, du har gættet rigtigt; dette betyder, at du vil afbrænde mere fedt.

This entry was posted in trampolin. Bookmark the permalink.