Teleskoper 101

Køb den rigtige teleskop for at tage din kærlighed til astronomi til det næste niveau er et stort næste skridt i udviklingen af din passion for stjernerne. På mange måder er det et stort skridt fra en person, der bare fjoller rundt med astronomi til en seriøs studerende af videnskab. Men du og jeg begge vide at der er endnu et stort skridt efter at købe en teleskop, før du virkelig ved hvordan man bruger det.

Så det er kritisk vigtigt, at du får netop den rigtige teleskop til hvor du er og hvad din stjerne stirrede præferencer er. Til at begynde med, lad os diskutere de tre vigtigste typer af teleskoper og derefter fastsætte nogle “Teleskop 101” begreber til at øge dine chancer for at du vil købe det rigtige.

De tre primære typer teleskoper, som den amatør astronom kan købe er refraktor, reflektoren og Schmidt-Cassegrain teleskop. De første to er opkaldt efter slags linse, der bruges. Det er ret nemt at se, at linsen er hjertet af teleskopet, så den slags, som du vil bruge afgør succes af din brug af dette teleskop.

Refraktor linse er den enkleste, fordi det bruger en konveks linse til at fokusere lyset på okularet. Så bøjer linsen udad til dette formål. Refraktor teleskop styrke er i visning af planeter. Reflektors styrke ligger i at se fjernere objekter og linsen er konkav eller bøjer i. Det bruger spejle til at koncentrere det billede, du til sidst Se. Den sidste type, Schmidt-Cassegrain teleskop er den mest komplekse og udretter mål af begge, men det bruger en involveret system af spejle til at fange det billede du ønsker at se.

Så for at vælge netop den rigtige slags teleskop, er dine mål i ved hjælp af teleskopet vigtige. For virkelig at forstå styrker og svagheder af objektiver og teleskop design, men også i hvordan teleskopet udfører i forskellige stjerne stirrede situationer, er det bedst at lave nogle lektier oppe foran og få eksponering for de forskellige former. Så før du foretager dit første køb…

* Først og fremmest skabe et forhold med en velrenommeret teleskop shop, der beskæftiger folk, der kender deres kram. Hvis du køber dit teleskop på en Wal-Mart eller stormagasin, er odds du får det rigtige remote.

* Vælge hjerner af eksperterne. Hvis du ikke allerede er aktive i en astronomi samfund eller klub, vil sælgere i teleskop butikken være i stand til at guide dig til de aktive samfund i dit område. Når du har forbindelser med mennesker, der har købt teleskoper, kan du få rådgivning om hvad der virker og hvad man skal undgå, er mere gyldig end noget du vil få fra en webartikel eller en sælger på Wal-Mart.

* Prøv før du køber. Dette er en anden fordel for at gå på nogle ekskursioner med astronomi club. Du kan afsætte nogle kvalitet timer med folk, der kender teleskoper og har deres rigge sat op til at undersøge deres udstyr, lære centrale tekniske aspekter og prøve dem, før du synker penge i dit eget sæt op.

Der er andre overvejelser at faktor i din endelige købsbeslutning. Hvordan mobil skal din kikkert? Stativ eller andre tilbehør beslutninger vil ændre sig betydeligt med et teleskop, der vil leve på dine dæk versus en, som du planlægger at tage til mange fjerntliggende steder. Langs disse linjer, hvor svært er sæt op og nedbryde? Hvor komplekst er teleskopet og vil du have problemer med vedligeholdelse? Netværk for at få svar på disse og andre spørgsmål. Hvis du gør dit hjemmearbejde som denne, finder du lige det rigtige teleskop for denne næste store skridt i udviklingen af din passion for astronomi.

This entry was posted in Nyheder. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.