Sådan får du råd til en ny scooter eller knallert!

Er du også træt af at cykle rundt hver dag, når en scooter kunne være så meget nemmere og hurtigere at eje. Det er ikke ligeså hårdt at gå ud og starte kværnen og så køre til din destination, fremfor du skal ud og hoppe på cyklen, træde i pedalerne til du er ankommet. Der er mange fordele ved at eje en scooter, men der er også ulemper ved at have en, jeg vil komme med nogle emner du skal overveje før du køber, hvad slags scooter du skal købe, da der findes mange forskellige mærker og modeller.

Pris

Prisen på en scooter kan næsten sammenlignes med en cykel, da hvis man skal have en god cykel, koster den cirka det samme som en normal scooter gør, dog skal en scooter tankes, den skal forsikres og en scooterhjelm koster noget mere end en cykelhjelm. Man skal tage tingene til overvejelse før man køber en scooter, i mange tilfælde kan det dog godt betale sig. Prisen på en scooter kan variere fra 6.000 kr. til 22.000 kr. men de fleste koster omkring 13.000 kr. og der får man altså også en fin scooter. Det er ret mange penge det ved jeg, men hvis du virkelig gerne vil have en scooter, så overvej at tage et hurtigt lån, det giver dig pengene inden for et par timer. De har lav ydelse pr måned, hvis du vælger en lang løbetid.

Hvad mærke

Der findes mange forskellige scooter mærker, det er ikke altid nemt at vælge hvad man gerne vil have. Prisen på de forskellige mærker varierer da også, alt efter om det er et kendt mærke, om det er 4 takts motor eller 2 takts motor. De fleste scootere der kører rundt i Danmark, er det man kalder en 2 takts motor, det er et meget populært valg. Da man får en stabil scooter som man ikke oplever problemer med hvis man ikke tuner dem, de mest populære scooter mærker der er.

  • PGO, hot 50, big max, pmx.
  • Yamaha Jog, jog r, Aerox, bws.
  • Aprilla Sonic
  • Derbi Senda.

De overnævnte er nogle af de mest populære scootere der er på markedet, som ikke koster det hvide ud af øjnene.

Fordele

Der er mange fordele ved at eje en scooter, det er meget hurtigere at komme frem, du skal ikke bruge nogle kræfter på at komme frem, det er ikke fysisk anstrengende at køre scooter. 

Ulemper

En ulempe ved at eje en scooter er de ekstra omkostninger der er ved at købe en, man skal have forsikring, den skal tankes med benzin. Hvis der er nogle dele der går i stykker, så koster det ret mange penge af reparere på, alt efter hvilken del der går i stykker selvfølgelig.

This entry was posted in Økonomi. Bookmark the permalink.